Richnovszky Ádám oldala

Hogy a szeretet moccanjon…

Batu Caves

Szerző:
2010 04 21

Lord Murugan

Ez ismét valami különleges, a múlkori kirándulásom alkalmával amit több részre bontottam ez sorrendben a harmadik állomás a Batu Caves. Joggal teszed fel a kérdést, hogy mi ez az aranyszobor és hol is van ez pontosan mi is ez. Olvass tovább és mindent elmondok a videón™.

Hétfő reggel a melakai vasárnap után barátom Jancsi javaslatára ellátogattam a Batu Barlangokat megnézni. Épp jó irányba mert neki a légkondis ügyeit is errefelé kellett intézni énmeg kihasználtam az időt és megnéztem ezt a maganemében páratlan helyet. 20 perc az út a Falmingó Hoteltől az öreg 124-essel és máris elvegyülhettem a turistahalmazban. A galériában lent megnézheted az itt készült képek javát.

Kipattanok a kocsiből iszonyatos hőségben, keresem az árnyékot, és döbbenten figyelem a monumentális aranyszobrot. Szokom a gondolatot, hogy közel 300 lépcsőt kell hogy megmásszak, hát jó gondoltam induljunk fel. Fél liter viz gyomorba eresztése és kb ugyanennyi veszteség után 2 megállóval végülis fent voltam a tetőn onnan kb ezt láthatjuk.

Lord Murugan hátulról

Tovább osonva már lényegesen hűvösebb van és a bóvli árusok után egy hatalmas csarnokban találja magát az ember.

A barlang csarnok

Mégbeljebb több szentély és oltár övezte úton még pár lépcső után eljutunk a belső barlangig.

Az egyik barlang

Itt egy kicsit elidőzve és megpihenve, visszafordulok és egy különleges élményben van részem, talán a fotó nem adja vissza kellőképpen de az átszűrődő fény igy jelenik meg.

A fény

A videón elmondok minden érdekes infót de akit bővebben érdekel, az katt ide a ha olvasnál és ide ha még utánnam videózni támad kedved.

A lépcsőmászó jutalma

Címkék: , ,


Egy visszajelzés “Batu Caves” bejegyzésre

  1. Andor:

    Do NOT feed the monkeys!!:)