Richnovszky Ádám oldala

Hogy a szeretet moccanjon…
2010 05 01

Sentosa Védelmezője

A mostani téma Szingapúr, melyből több bejegyzést is terveztem. Minden egyes alkalommal egy témát járok végig és rövidebb de gyakoribb ugyanakkor a megszokott igényes és tartalams frissitésekkel jelentkezem.

Szingapúr már régóta izgatta a fantáziámat, mivel egyik alap pillére volt a főiskolai disszertációmnak még 2008- ban. Sokat tudtam a városról és ezt össze akartam vetni a valósággal, ami persze mindig más. Ez most sem volt másképp. Ugye utazásom célja kettős volt: a hivatalos része az útlevél 90. nap utáni lepecsételése volt a többi meg városlátogatás.
Innen 3 óra az út Johor Bahruig, Johor szövetségi tagállam közigazgatási központjáig. Onnan pedig egy kövér óra átbuszozni a Szingapúri oldalra. 2 határellenőrzés, vámvizsgálat és a szokásos hülye kérdésekre adott hülye válaszok stb.

Jancsi barátom útvonalterve és programja 2 napra bőségesen ellátott megnézni valóval, és én még önszorgalomból is kicsit rátettem :D. Szóval összejött egy hatalmas élményhalmaz, melynek kicsiny számotokra is érdekes részét lekódlom ide. Olyan sablonos mindenki számára elérhető információkat mint amit a wikin is lehet olvasni nem rakok fel ezért is a cim ” ahogy én láttam” … de ha valaki szorgalmas az utánna olvashat itt.

Az első bejelentkezésem Sentosa szigetéről szállitom ‘in medias res’ a Siloso erődből.

Hamár erőd akkor ágyuk, hát ebből volt bőven. Mint laikus ugye ezeket igy kategorizálnám, hogy kicsi meg nagy , de ennél talán többre is képes vagyok. Lássunk hát egy pár ilyet.

Ez a szépség  7” -os Bottle Gun 1885-ből maradt itt, nagyon profi a kivitelezés ugyanis, ha megközelited akkor, egy 3 perces full audió programot játszik le mintha a kilövéshez készitenék elő és persze el is sütik.

7'' Gun (1885)

Itt a Brit őrezred katonai éppen a ‘Trench Mortar’-t vonszolják a helyére, ebben a műveletben szerénytelenségem is  keményen kiveszi a részét, erről a következő videó is tanuskodik.

A nagy hadművelet

Hát most ennyit a többit legközelebb.

Címkék: , ,


4 hozzászólás “Szingapúr ahogy én láttam I.” bejegyzésre

 1. Gyurcsó Éva:

  Szia!
  Adám, ha megtudod milyen növény van az oroszlán körül azt megköszönném.

  Éva

 2. Ádám:

  Szia Évi!

  A kérdés jó! Ugyanakkor nehéz, mivel egyébként sem értek a növényekhez jobban mint, fű, meg fa vagy virág. De azért futok egy kört, gondolom a latin neve kellene.

 3. Győri Géza:

  Hali!

  Nagyon kemény a videó!!! 😀 XD
  Csak mellé ne koordinálj 😀

 4. titokka:

  S- so
  E- expensive and
  N- nothing
  T
  O
  S-see
  A-at all
  That is Sentosa a helyiek szerint :))))