Richnovszky Ádám oldala

Hogy a szeretet moccanjon…

Tehát akkor mondjam vagy mutassam?!  Nos, azt hiszem mutatom aztán mondom a teljesség igénye nélkül.

Alap motivumok a metróban

A piktogrammok magukért beszélnek úgyhogy csak rövid kommentet igényelnek. A szélső kettővel egyetértek, viszont a középsővel majdnem gondba kerültem. Ugye mindenki látott már mondjuk egyetemistát 2 vizsga közt gondterhes tekintettel ,hogy éppen az reggeliebéd ként szolgáló Gyros utolsó falatait illeszti éppen az arcába. Ezt követően a maradékot és a  kólás flakont egyszerre próbálja egy 3 pontos dobással a narancssárga FKF kukába zsákolni, és mivel siet, mert ”Szalóczi Pál nem vár” az ajtók csukódnak, igy ez sokszor mellé sikerül, nah ezt végigondolva már egyetértek a középső táblával is.

Ezeket sem!

Szegény durián csakmert büdös és szúrós már rögtön száműzött is lett. Azért ismerve a környezetet próbáltam valakit elképzelni , hogy egy ara papagályt visz le a metróba és az őrök megsarcolják :D, hát nem volt könnyű még vizualizálni sem.

Hogyan közlekedj szakszerűen a mozgólépcsőn

Ebben a világban nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki nem tudja, bár itt a tutira mennek.

Ennek van egy súlyosabb változata, ahol konkrétabban oktat a transzparens.

Ha nem tudnád!!

…akinek ezek után sem megy az menjen Taxival!!

Vész ajtónyitó

Az otthon is megvan asszem a MÁV-bünteti csak, ha jól emlékszem 5000 Ft a sarc, nos ez itt a 160 szorosa.

ez már fáj...

Ezt a gyöngyszemet a mosdóban találtam, ahol egyből elmondják, hogy mi a szakszerű kézmosás menete. Itt megijedtem mivel én mindig előtte (is) mosok kezet feltételeztem, hogy bent a WC használat, illetve hogy melyik kézzel markoljunk a cerkára oktató képsorozat fogad.  Hálisten tévedtem, kellemetlen lehet, ha megbüntetnek mert rossz kézzel tartok rá a célra.

Haladjunk a felszinre és nézzük ott, mire kell figyelni.

Ezt más is értékelte

Jó ha tudod, hogy a járda az azon való gyalogos haladást szolgálja, és ezt nyomatékosan közlik is. A Heineken pedig ennek az értékelése…

Átkelni tilos!

Fűre lépni tilos!

A folyónál

Ez egy kedves tábla a folyóparton, viszont ezt szivesen betartom mivel szépen kér és meg is indokolja. Arra gondoltam, hogy milyen az amikor az összes tiltást itt megszegem. Valami ilyesmi lehetne: Begurul a labda a folyóba, a kutya utánna rohan, berántja a pecabotom, én hogy kiszedjem  melőtt utánnuk ugrok felrúgom az etetővödröt ami beömlik a folyóba. Elképzelem a büntetést utánna, minimum teljes vagyonelkobzás és 100 év magány.

Ezt miért nem tiltják?

figyelj a parkolásra!!

Itt le vannak tiltva a nagytestű autók és teherautók napközben. Általánossában elmondható, hogy rágógumit nem lehet kapni és árulni sem, ha elkapnak, akkor csempészés is a vád nemcsak illegális árulás, az alkohol és cigaretta az otthoni ár 4-5 szöröse minimum (egyik sem érint szóval mindegy). Rágózni, köpködni, cigarettázni, alkoholt fogyaztani, szemetelni, és a szabályokat megszegni minden közterületen tilos.  Gondolj arra legközelebb mikor a 40 fokban leülsz egy jó hideg sörrel a kezedben és rágyujtasz ,a rágót ezért az első kuka felé célbaköpöd, ezért itt egy vagyon a büntetés. Én is visszamenekültem Malajziába itt minden az ellenkezője és már már zavaróan nagy a nemtörődömség.

A legjobb képet a végére hagytam, ez a szingapúri busztársaság azon buszain van kitéve, melyek JB-be vagyis Johor Bahruba (Malajzia) ingáznak.

Jellemzően Malajziába megy a busz

Itt a törvény betűjére hivatkozva szinte kötelez illetve kötelezően tilt le. (Balról)

 1. Rendesen fizessd ki az utazás árát! magyarul ne kummancs a buszjeggyel
 2. Ne dohányozz a buszon! Hagyd a megállóba
 3. Ne vandálkodj! magyarán nemkéne szétverni a buszt és tele grafittizni
 4. Ne inzultáld a buszvezetőt!

Vagyis ne verd be a sofőr pofáját, ha szólni mer mert cigivel a szádban, fizetés nélkül, vágódsz úgy az ülésbe, hogy letörik a támlája.

Most ennyit, a következő és egyben utolsó szingapúri túránkon pár fotó erejéig elugrunk ‘China Town’-ba, utánna megnézzük ‘Little Indiát’ és végül a Raffles Hotelt mutatom meg és talán az Orchard roadot is.

Címkék: , ,


Egy visszajelzés “Szingapúr ahogy én láttam VII.” bejegyzésre

 1. titokka:

  “rágógumit nem lehet kapni és árulni sem”- bizony, bizony, de árulnak bizonyos helyeken
  “ha elkapnak, akkor csempészés is a vád nemcsak illegális árulás”-nem igaz, nagyon sokszor hozok Malájziából, tucatjával kaphatsz a Gelan Patah-i benzinkúton és be is hozhatod soha nem szól a határon senki és ilyen törvény miszeritn csempészésnek számit, tudtommal nincsen.
  “az alkohol és cigaretta az otthoni ár 4-5 szöröse minimum”- a cigi amit veszek 12 SGD ami 1800 Ft, a hazai ár kb. kétszerese, otthon 750 volt legutóbb. Svédországban is ennyi kb. a Dunhill mint singalingában.